Dgs ile hemşire olmak

DGS Hemşirelik kontenjanları ne kadar?

Hemşirelik bölümünün DGS kontenjanı toplam 1223 adet. DGS SAYISAL puanı ile tercih edilebilen bölüm 88 devlet üniversitesi 34 vakıf üniversitesi 7 yurt dışı üniversitesi olmak üzere toplam 129 üniversitede var.

DGS Hemşirelik hangi bölümler?

  • 2 YILLIK HEMŞİRELİK BÖLÜMÜNDEN İSE AŞAĞIDAKİ 4 YILLIK BÖLÜMLERE GEÇİŞ YAPILABİLİR: Ebelik. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon. Gerontoloji. Hemşirelik. Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri. …
  • 2020 YILI HEMŞİRELİĞE GEÇİŞİ OLAN BÖLÜMLER İÇİN TIKLAYINIZ.

DGS den geçmek için kaç puan almak gerekir?

Dikey Geçiş Sınavı'nın kendisine özel bir puan hesaplama yöntemi bulunmaktadır. DGS'nin kendisine özel puan hesaplama yöntemi vardır. Bir bölümü kazanmak için yaklaşık 130 puan alınması gerekiyor. İyi bir bölümü kazanmak için en az 240-250 puan alınması gerekiyor.

DGS Hemşirelik hangi puan türü ile alıyor?

Bu içerik ÖSYM'nin 2020 DGS verilerinden hazırlanmıştır. SAY puan türü ile alım yapan Hemşirelik bölümüne ait taban puan, kontenjan, yerleşen aday sayısı, üniversite ve fakülte bilgilerine aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.

Hemşirelik kontenjanları arttı mı?

Diş Hekimliği kontenjanı %15, Beslenme ve Diyetetik kontenjanı %12, Hemşirelik kontenjanı %9 arttı.

2021 DGS kaç kişi girdi?

İki yıllık eğitimini dört yıla tamamlamak isteyen ön lisans ve meslek yüksekokulu mezunları, Dikey Geçiş Sınavı ile birbiriyle yarıştı. 2021 DGS SINAVINA KAÇ BAŞVURU YAPILDI? ÖSYM Başkanı Halis Aygün, DGS'ye toplam 289 bin 208 adayın katılacağını söyledi.

2 yıllık sağlık bölümleri hangileri 4 yıllığa tamamlama?

Önümüzdeki günlerde YÖK tarafından yayınlanacak Lisans Tamamlama Programında yer alması muhtemel olan sağlık bölümleri şöyle;

  • Sağlık Personeli Lisans Tamamlama Bölümleri.
  • Diş Protez Lisans Tamamlama. …
  • Tıbbi Laboratuvar Lisans Tamamlama Programı …
  • Tıbbi Görüntüleme Lisans Tamamlama Programı