Bakla ekimi nasıl yapılır?

Bakla tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Bakla tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi hasadın verimliliği açısından önemlidir.Bakla tohumu ekim derinliği 3-5cm , sıralar üzeri mesafe 7-10cm ,sıralar arası 40-60 cm arasındadır.Bakla fidesi kullanılacaksa bakla fidesi ekim …

Bakla ekimi hangi ayda yapılır?

Bakla tohumu soğuk iklimlere dayanıklı bir bitki olduğu için sonbahar ayında ekimi yapılabilmektedir. İlkbahar aylarında da ekimi gerçekleştirilebilmektedir. Fide halinde dikimi yapılacak ise ilkbahar sonlarında da dikilebilmektedir.

Bakla ne kadar zamanda yetişir?

Bakla Yetiştiriciliği – Bakla Üretimi. Vegetasyon süresi 120 200 gün gibi uzun olmasına karşın fazla sıcaklık istemez. Ilık iklim bitkisi olup börülce, fasulye ve bezelyeye nazaran soğuklara biraz daha fazla dayanabilmektedir. Bakla yağışlı ve rutubetli iklimleri sever.

Bakla sulanır mı?

gelişme döneminde hava kurak giderse çiçeklenmeden önce mutlaka sulama yapılmalıdır. Meyve bağladıktan sonra bitkinin ihtiyacına göre belirli aralıklarla sulama tekrarlanır. Özellikle ilkbahar üretiminde iyi bir ürün için düzenli ve devamlı sulama önemlidir.

1 dönüme kaç kilo bakla ekilir?

Bakla tarımında tescilli çeşit kullanımına gidilmelidir. Dekara atılacak tohumluk 20-25 kg arasında olmalıdır.

Bakla ne zaman çıkar?

İlkbahar mevsiminin gelmesiyle birçok sebze türü de tezgahlarda yerini almaya başlıyor. Bakla, enginar, tere, taze soğan, maydanoz, pancar gibi sebze ve otların en tazeleri ilkbaharda karşınıza çıkıyor, evlerde lezzetli ve sağlıklı yemekler pişiyor.

Bezelyenin ekim zamanı ne zaman?

Tohum ekim zamanı; bölgenin iklim şartlarına bağlıdır. Şubat başından 15 Mart'a kadar erkenci – yarı erkenci çeşitler; Marttan nisan başına kadar yarı erkenci ve geçci çeşitler; 15 Nisandan sonra sıcağa dayanıklı çeşitlerin ekimi yapılmalıdır. Kasım–Aralık ayları içerisinde de sonbahar çeşitleri ekilebilir.

Bakla ne zaman ürün verir?

Bu dönem Ege Bölgesinde genellikle mayıs sonu – haziran başı olmaktadır. Küçük alanlarda ise hasat çoğunlukla elle sokum şeklinde yapılmaktadır.