Antrepo yetkilisi ne iş yapar?

Gümrüğe yeni gelen ticari özellikteki eşyaların muhafaza edilmesinden sorumlu olan birimin başındaki meslek çalışanına antrepo müdürü denir. Antrepo müdürü, gümrüğe gelen ürünlerin depolanmasını ve muhafazasını Gümrük Kanunu'na göre yaptırır. Antrepo müdürünün genel anlamda görevi ticari malların muhafazasıdır.

Antrepo görevlisi ne iş yapar?

Antrepo, gümrük vergisine konu olup da henüz vergi ve resimleri ödenmemiş malların korunduğu, gerekiyorsa küçük tamamlayıcı işlemlerin yapıldığı gümrük binalarına yakın olan bir tür depodur.

Antrepo eşya takibi nedir?

Antrepo, gümrük işlemlerine tabii tutulan eşya ve malların konulduğu, depolandığı yer demektir. Genellikle gümrük binalarına yakın olurlar. Antrepoda tutulan eşya, mallar için süre sınırlaması yoktur. İthalat yapan firmalar bir ülkenin mallarını başka ülkeye getirmeleri halinde vergi ödemesine tabii tutulurlar.

Antrepo nedir ve çeşitleri?

Gümrük antrepoları, genel veya özel antrepolar olmak üzere ikiye ayrılır. Genel antrepolar, eşyanın konulması için herkes tarafından kullanılabilen; özel antrepolar ise, yalnız antrepo işleticisine ait eşyanın konulması amacıyla kurulan antrepolardır.

Kaç tip antrepo var?

Gümrük antrepoları, genel ve özel antrepo olmak üzere ikiye ayrılır. Uygulamadaki özellikleri sebebiyle, genel antrepoların, A, B ve F tipleri; özel antrepoların, C, D ve E tipleri bulunur.

Antrepo neden kullanılır?

Antrepo ya da Ardiye, gümrük vergisine konu olup da henüz vergi ve resimleri ödenmemiş malların korunduğu, gerekiyorsa küçük tamamlayıcı işlemlerin yapıldığı gümrük binalarına yakın olan bir tür ticari depodur.

Antrepo nerede olur?

Antrepo Nedir? Antrepo mevzuatımızda, gümrük gözetimi altında bulunan eşyanın veya izin verildiği durumlarda serbest dolaşımda bulunan eşyanın ihraç edilmek kaydıyla konulduğu açık ya da kapalı alanlar olarak tanımlanmaktadır.

Antrepo bekleme süresi nedir?

§ Eşya, Geçici depolama yerinde süreli; antrepoda süresiz depolanabilir. Geçici depolama yerinde bekleme süresi Gümrük Kanunun 46.maddesi hükmünce özet beyanın verildiği tarihten itibaren deniz yoluyla gelen eşya için 45 gün, diğer bir yolla gelen eşya için ise 20 gündür.